Cruise control voor je motor

kaoko cruise

Cruise control

Cruise control is eigenlijk niet meer weg te denken uit een auto. Doordat je je voet kan ontspannen en niet meer hoeft te letten op je snelheid rijd je comfortabeler snelle stukken. Ook kan je hierdoor beter opletten en je meer focussen op het autorijden, in plaats van alle hierbij horende handelingen. Ditzelfde geld natuurlijk voor de motor. Je hebt minder snel kramp in je hand en rijd makkelijk lange stukken achtereen. Hoewel de cruise control voor de motor nog vrij onbekend is, beginnen steeds meer motorrijders hier het voordeel van in te zien. 

Wat is het voordeel van cruise control op je motor?

Met een cruise control voor de motor kan je de snelheid van je motor vastzetten. Hierdoor blijf je met een constante snelheid rijden. Dit geeft rust en comfort tijdens het rijden en bij lange ritten voorkomt dit verkramping aan je hand. Daarnaast bespaar je ook brandstof dankzij de constantere snelheid!

Verschillende cruise controls

Er zijn voor de motor verschillende soorten cruise control beschikbaar. Er zijn cruise controls die werken met frictie (Kaoko) en die je gashendel vast zetten (Booster). Beide systemen hebben zo hun voor en nadelen.

De frictie systemen hebben als voordeel dat je de gashendel niet volledig op slot zetten. Zo kan je door de gashendel te bedienen de cruisecontrol weer van het gas afhalen. Een nadeel van deze systemen is dat deze systemen vaak wat duurder zijn. Deze systemen zitten vaak vast aan je motor. Hierdoor zien er hierdoor mooier uit en lijken ze een standaard onderdeel te zijn van je motor.

Daarnaast zijn er nog de cruise controls die de gashendel op slot zetten. Voordeel van deze systemen is dat ze goedkoop zijn. Meestal gaat het hier om een metalen of plastic hendel die word vastgezet op de gashendel. Deze blokkeert dan tegen je remhendel en zo staat je gas dan vast. Uiteraard is het nadeel hiervan dat je de gashendel vast zet. Hierdoor kan je dan minder snel reageren indien nodig.

Cruise controls

We hebben in de webshop een ruime selectie met cruise controls en er is voor eigenlijk elk type motor wel een cruise control te vinden. Klik op de knop hieronder voor het gehele aanbod.

 

Shop nu