Dainese

7.2 Leren Motorkleding 2
Bekijk meer dan 80 Dainese productenDainese is een merk dat al heel wat jaren bestaat. Het kenmerkt zich door zijn uitstekende pasvorm en is gespecialiseerd in sportieve beschermde motorkleding, Ze zijn onder andere kleding sponsor van Valantino Rossi. Op tenkateshop.com Vind je een groot deel van onze Dainese collectie terug.

Dainese, bekend van de motorrace


Dainese is onder andere bekend van de motorrace. Grote namen worden door het merk aangekleed waaronder: Valentino Rossi, Nicky Hayden en voorheen Max Biaggi. Een andere legende die door Dainese wordt gekleed is de wel bekende 15-voudig wereld kampioen Giacomo Agostini die in 1976 in het leer van dit merk begon met racen.

Dainese kneeslider


Dainese was het eerste merk die knee-slider gebruikte. De ontwikkeling werd voor het eerst in 1980 gedaan en getest met enkele grote namen. In dezelfde periode is er een handschoen ontwikkeld speciaal voor het motorracen. En ook de back protector is door dit merk als een van de eerste in samenwerking met Barry Sheen toegepast.

D-Tec (Dainese Safety Program)


Een van de ontwikkelingen waar Dainese mee voorop loopt is het Dainese Safety Program (D-TEC). Dit is een veiligheid programma van Dainese is samenwerking met doktoren, technici en ontwikkelaars. Deze afdeling bestaat sinds 1993 en heeft al vele veiligheid features op de markt gebracht.

D-Air, Dainese ontwikkeld door.


Dainese maakt handig gebruik van het feit dat ze enkele grote namen in de motorsport sponsoren. In samenwerking met enkele MotoGP rijders is ook het D-Air systeem ontwikkeld. Dit is een zeer innovatief systeem welke op een geheel nieuwe manier motorrijders beschermd met een airbag tijdens een val. Dit pak met D-Air technologie wordt onder andere gebruikt door Valentino Rossi en Jorge Lorenzo. Dit systeem met een gecompliceerd ontstekingssysteem heeft een algoritme welke er voor zorgt dat de airbag opblaast tijdens een val. Hierdoor hoeft het pak niet aan de motorfiets gekoppeld te worden. Dainese blijft vooruitstrevend met haar producten. Zowel functioneel, op het gebied van design als op het gebied van veiligheid blijft Dainese een speler die voorop loopt. Bestel je Dainese outfit op tenkateshop.com! Wij verzenden gratis vanaf €99,-

Dainese motorkleding collectie