maandag, 19 januari 2015 13:21

Vering & data cursus

Leader cursus

Hoe stel ik mijn motor af?

Is datalogging iets voor mij en hoe helpt het mij aan betere rondtijden?

Veel gehoorde vragen in de OW Cup paddock. Daarom deze cursus, die als doel heeft om deelnemers de basisbeginselen bij te brengen die helpen om een aantal veel voorkomende rijdersproblemen op te lossen.
Hierbij maken we gebruik van de mogelijkheden die datalogging biedt en gaan we in op de instelmogelijkheden van de vering.
Daarbij ga je niet de hele dag zitten luisteren, in deze cursus ga je zelf aan de slag!

De cursus

De cursus bestaat uit een drietal theorie/praktijk-onderdelen, die ieder een apart thema behandelen waarin we de link leggen met dat wat je op de baan en in de paddock nodig hebt.

Inleiding datalogging

Hierbij gaan we in op wat datalogging nu precies is en wat je er voor nodig hebt. Welke systemen zijn er te koop en wat kun je daarmee? Voor het praktijkdeel maken we gebruik van het pakket RaceStudio2 van AIM en leer je de basisbeginselen van het analyseren van data.

Vering en geometrie van de motor

In dit blok wordt de werking van de achtershock en de veerpoten uitgelegd. De instelmogelijkheden en de invloed daarvan. De link met datalogging wordt getoond. Het wisselen van veren, harder/zachter, en onderhoud komen aan bod.                      

Het verbeteren van de rijprestaties

In de eerste twee gedeeltes hebben we de basis gelegd voor onze doelstelling: Hoe kunnen de rijprestaties verbeterd worden? Data-analyse vormt het uitgangspunt. Naast het belang van de bike/track sheet wordt ook het belang van banden en onderhoud besproken.

De cursus wordt gegeven door:

Walter Jansen, expert datalogging van RacePlan.
Arnold Litjens, veringexpert bij Ten Kate Racing Products.

Lokatie:
Ten Kate Motoren Nieuwleusen

Bijzonderheden:
Koffie en lunch zijn inbegrepen.
Neem een eigen laptop mee.
Er zijn 12 cursusplaatsen beschikbaar.

Prijs: 224 euro per deelnemer.


Vul snel het aanvraagformulier in.

Info en/of aanmelden