donderdag, 16 juni 2022 13:47

Nieuwe conceptschetsen van de Hornet tonen de angel in zijn staart

371422 New Hornet design concept sketches hint at the sting in its tail

·         Dynamische schetsen van het nieuwe Hornet-concept onthullen een unieke mix van technische schoonheid en agressie.

·         Het designconcept toont de meest recente samenwerking tussen Honda's R&D-centra in Italië en Japan.

Na het nieuws op de EICMA 2021 dat de illustere naam Hornet terugkeert in het gamma, heeft Honda vandaag schetsen vrijgegeven die meer details vrijgeven over het designconcept, en die de combinatie van technische schoonheid en agressie tonen die door het DNA van de Hornet loopt.

371424 New Hornet design concept sketches hint at the sting in its tail


De conceptschetsen werden gemaakt door Honda's R&D-centrum in Rome, dat in nauwe samenwerking met R&D in Japan al verantwoordelijk was voor het uiterlijk van heel wat van Honda's recente succesvolle Europese modellen, waaronder de CRF1100L Africa Twin, CB650R en X-ADV.

De ontwerper van het nieuwe Hornet concept is de 28 jarige Giovanni Dovis, die onlangs nog de kenmerkende lijnen van de nieuwe ADV350 tekende.

371423 Giovanni Dovis Designer Honda R D Europe Italy Giovanni Dovis, Designer, Honda R&D Europe, Italië:

"Honda's designfilosofie is om op een eenvoudige manier iets puurs en functioneels te creëren - modellen die zowel mooi, eenvoudig als emotioneel aantrekkelijk zijn. Deze schetsen laten zien hoe het Hornet-designconcept wendbaarheid, dynamiek en een laag gewicht belooft. Dit alles dankzij de compacte verhoudingen, de puntige achterkant en de vlijmscherpe lijnen. Dit creëert een nieuwe, strak geproportioneerde look en toont over de ganse motor kenmerken van spanning en agressie. Het sportieve doel van de Hornet wordt hiermee duidelijk geschetst.”