woensdag, 04 oktober 2023 16:39

2024 Honda Africa Twin

451586 24YM CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS

Meer prestaties, meer functionaliteit en nieuwe looks voor de Honda CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports

De CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Adventure Sports krijgen aanzienlijke prestatie-, visuele en praktische updates voor 2024

Meer vermogen en koppel in het lage en middentoerentalbereik, terwijl het maximale koppel met 7% is toegenomen, eerder geleverd in het toerentalbereik

CRF1100L Africa Twin nu verkrijgbaar met optionele Showa EERA™-ophanging

De balans van de CRF1100L Africa Twin Adventure Sports-prestaties worden zwaarder belast op de weg dankzij de toevoeging van een 19-inch voorwiel en een kortere veerweg
Beide modellen zijn voorzien van een uitgebreid nieuw ontwerp van de kuip en in 5 standen in hoogte verstelbare schermen

Vier accessoirepakketten beschikbaar

Voor 2024 profiteren Honda's beste Adventure motor - de CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports - van een substantiële prestatieverbetering, nieuwe technologieën en updates die hun kerncapaciteiten en wenselijkheid verder verbeteren.

De geliefde 1084cc parallelle twin-motor blijft de kern van de Africa Twin-familie en profiteert voor de 24YM van aanzienlijke prestatieverbeteringen in zowel vermogen als koppel in het lage en middentoerentalbereik.

Het piekvermogen blijft op 75 kW, maar een toename van het maximumkoppel met 7%, nu 112 Nm, wordt eerder geleverd bij 5.500 tpm in plaats van bij 6.250 tpm. De compressieverhouding gaat van 10,1:1 naar 10,5:1, waardoor de motor, naast wijzigingen in de kleptiming, inlaatpoorten en ECU-instellingen, meer prestaties uit elke slag kan halen.

Extra wijzigingen aan het uitlaatsysteem dragen ook bij aan de prestatieverbetering, waarbij een nieuwe uitlaatdemper een aangename pulstoon levert bij lagere toerentallen en een sterkere bastoon naarmate het toerental toeneemt.

451644 24YM Africa Twin 451647 24YM Africa Twin


Beide modellen zullen verkrijgbaar zijn met een handgeschakelde versnellingsbak of een Dual Clutch Transmission (DCT). Honda heeft in heel Europa meer dan 240.000 met DCT uitgeruste motorfietsen verkocht sinds het systeem voor het eerst als optie verscheen op de VFR1200F in 2009. Voor 2024 is het DCT-systeem op de Africa Twins verfijnd om te profiteren van de verbeterde prestaties van de motor, waarbij eerder wordt teruggeschakeld. Het systeem profiteert ook van verbeterde bochtendetectie en biedt nu een natuurlijker ‘gevederd’ gevoel bij de eerste start en tussen de eerste en tweede versnelling, voor meer gevoel en feedback van de rijder.

Vorig jaar was het Africa Twin-paar Honda's best verkochte motorfiets, en 49% van de CRF1100L Africa Twin-bezitters, oplopend tot 71% van de CRF1100L Africa Twin Adventure Sports-bezitters, selecteerde de optie van Honda's unieke DCT.

Als hoogtepunt van de chassisupdates is de atletische, lichtgewicht en sportieve CRF1100L Africa Twin nu optioneel leverbaar met Showa Electronically Equipment Ride Adjustment (Showa EERA™), met ophangingsinstellingen die speciaal voor de motorfiets zijn ontwikkeld.

Showa EERA™, voorheen alleen beschikbaar op de Adventure Sports, biedt geoptimaliseerde demping onder alle rijomstandigheden, evenals de mogelijkheid om de veervoorspanning aan de achterkant onderweg te wijzigen via het 6,5 inch touchscreen. Verkrijgbaar in 5 modi - SOFT, MID, HARD, OFF-ROAD en USER. De flexibiliteit van het systeem betekent dat de dempingsaanpassing met één druk op de knop kan worden geprogrammeerd om aan de voorkeur van de rijder te voldoen.

451588 24YM CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS

De CRF1100L Africa Twin behoudt zijn op offroad-prestaties gerichte 21-inch voorwiel en is nu standaard voorzien van tubeless Metzler Karoo Street-banden, die snelle lekreparaties tijdens het rijden mogelijk maken zonder dat een wiel hoeft te worden verwijderd.

Wanneer de rijder volledig off-road wil gaan, zijn Michelin Anakee Wild-banden met blokpatroon ook goedgekeurd voor gebruik.

Om het rijden over lange afstanden comfortabeler te maken, is het nieuwe, grotere, in 5 richtingen verstelbare scherm gemonteerd op een bijgewerkte, agressief ontworpen voorkuip en biedt maximaal zicht naar voren of verhoogde bescherming tegen de wind, afhankelijk van de keuze van de rijder.

451594 24YM CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS

De CRF1100L Africa Twin zal verkrijgbaar zijn in Grand Prix Red en Matt Ballistic Black Metallic. De CRF1100 Africa Twin met Showa EERA™ zal niet alleen verkrijgbaar zijn in dezelfde kleuren, maar zal ook te koop zijn in een derde kleur, genaamd Pearl Glare White en Glint Wave Blue Metallic Tricolor, en zal standaard voorzien zijn van verwarmde handgrepen en een ACC-aansluiting.

De continent-overschrijdende CRF1100L Africa Twin Adventure Sports – die in 2022 goed was voor 56% van de Africa Twin-verkopen in Europa – profiteert ook van een reeks prestatie- en praktische updates voor de 24YM die zijn aantrekkingskracht op de weg en over lange afstanden verder vergroten.

De meest voor de hand liggende verandering ten opzichte van het vorige model is een substantiële update aan de voorkant. Dankzij de toevoeging van een nieuw 19-inch voorwiel is de veerweg van de nu standaard Showa EERA™ met 20 mm verminderd. Naast de montage van een bredere voorband zorgen deze er samen voor dat de rijder meer grip en feedback aan de voorkant krijgt, vooral bij volledige belading of met twee personen, zonder de offroad-prestaties dramatisch in gevaar te brengen. Deze verandering aan de voorkant verlaagt ook het zwaartepunt van de CRF1100L Africa Twin Adventure Sports, wat bijdraagt ​​aan een betere manoeuvreerbaarheid bij lage snelheden en een beter grondbereik.

451595 24YM CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS


De CRF1100L Africa Twin Adventure Sports is ontworpen voor langeafstandsritten en heeft een agressief nieuw ontwerp aan de voorkant om de windafbuiging en de aerodynamica van het bovenlichaam te verbeteren. Net als zijn broer of zus beschikt hij over een in 5 niveaus in hoogte verstelbaar scherm.
De buddy is nieuw en maakt gebruik van een +15 mm dikker kussen van urethaanschuim met een geoptimaliseerde dichtheid om vermoeidheid bij het rijden over lange afstanden te verminderen.


De CRF1100L Africa Twin zal verkrijgbaar zijn in Matt Ballistic Black Metallic en Pearl Glare White Tricolour.

Om ervoor te zorgen dat de Africa Twin-rijder zijn fiets precies kan krijgen zoals hij dat wil, zijn er speciale accessoires verkrijgbaar die de offroad-duurzaamheid en -prestaties, het langeafstandscomfort en het gebruiksgemak van elke Africa Twin verbeteren. Afzonderlijk verkrijgbaar of in vier speciale pakketten - Rally, Adventure, Urban en Travel - de accessoires omvatten tot 128 liter bagage, extra chassisbescherming en lage stoelopties.

Sinds de capaciteitstoename naar 1100cc in 20YM zijn er in heel Europa ongeveer 20.000 CRF1100L Africa Twin en 25.000 CRF1100L Africa Twin Adventure Sports verkocht, en sinds de terugkeer in 2016 zijn er meer dan 85.000 modellen met de legendarische Africa Twin-naam geregistreerd.Media